Tarcza Antyrakietowa - Ankieta
- DrVaNs
- Administrator Z Pasją
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Nick w ET: VaNs
- Kontakt:
Tarcza Antyrakietowa - Ankieta
Zapraszam do głosowania i dyskusji.
Ostatnio zmieniony 2008-08-18, 10:55 przez DrVaNs, łącznie zmieniany 1 raz.
Siema, brakuje odpowiedzi równoważącej bo tarcza może spowodować w pewnych miejscach poprawy a gdzie indzie spadki bezpieczeństwa. W końcu trzeba bardziej się odczepić od Rosji i ich decyzji, ale dobrze, że rząd wymusił jeszcze na amerykanach nie samą tarcze ale z rakietami bo bez nich to by była lipa..
SI Adios
SI Adios
Elo,
faktycznie opcja pośrednia jest potrzebna, co prawda tarcza na taki Iran wystarczy, ale na Rosję która ma więcej rakiet niż my Miast zdecydowanie jest za mała, co prawda dodatkowo pomoc w modernizacji armii się jakoś wojsku naszemu przyda ale nie wierze aby sprzęt był lepszej klasy bezawaryjności niż F16.
Pozdro.
faktycznie opcja pośrednia jest potrzebna, co prawda tarcza na taki Iran wystarczy, ale na Rosję która ma więcej rakiet niż my Miast zdecydowanie jest za mała, co prawda dodatkowo pomoc w modernizacji armii się jakoś wojsku naszemu przyda ale nie wierze aby sprzęt był lepszej klasy bezawaryjności niż F16.
Pozdro.
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.
Emerytura!
Emerytura!
-
- Starszy szeregowy
- Nick w ET: ETPlayer
czy ja wiem czy złomy one są nowiutkie z fabryki a ze niekiedy trafi sie wadliwa sztuka to już tak bywa we wszystkim :) Myślę ze F16 są dobrymi samolotami choć są lepsze samoloty od F16 np mi sie podobała oferta UK i Francji już nie pamiętam jak tamte myśliwce sie nazywały ) A co do tarczy myślę ze jest to dobry kontrakt :)
"Honor Służby jest jak sztandar, z którym żołnierz rozstaje sie wraz z życiem..."
To są samoloty używane... przynajmniej tak słyszałem; Ale latają, bo byłe mniedawno na obozie koło piły(tam chyba je trzymają) i latały nam F16 500 m nad ziemią... ale był huk! xD
A co do tarczy... jakoś sobie bez niej radziliśmy... moim zdaniem więcej z nią kłopotów niż pożytku... ale uwaga! Polska mogła zaSZpanOwać! - tam była ironia... :)
A co do tarczy... jakoś sobie bez niej radziliśmy... moim zdaniem więcej z nią kłopotów niż pożytku... ale uwaga! Polska mogła zaSZpanOwać! - tam była ironia... :)
-
- Starszy kapitan
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Nie wydaje mi się. Jakby Rosja CHCIAŁA nam dokopać rakietami, to by to zrobiła choćbyśmy nie wiem co u nas zbudowali. Po prostu oni mają zbyt duże środki.... z drugiej strony te ich rakiety często są tak przestarzałe, że nie każda jest w stanie wystartować :D
Jednak ta tarcza to realna obrona przed takim Iranem czy innymi mniejszymi zagrożeniami.
pOza tym Rosja zawsze nam podzwaniała szabelką, np. przy wejściu do NATO, a jeszcze nic nie zrobiła militarnego.
Jednak ta tarcza to realna obrona przed takim Iranem czy innymi mniejszymi zagrożeniami.
pOza tym Rosja zawsze nam podzwaniała szabelką, np. przy wejściu do NATO, a jeszcze nic nie zrobiła militarnego.
-
- Starszy kapitan
Jak by rosja zatakowała które kolwiek państwo NATO - EU, to by ameryka zaregowała podobnie jak podczas WWII i wojnie w iraku, nie stała by w miejscu i brała udział we wojnie biernie, US pokazało by wtedy swoją wyższość militarną, a rosja mogła by się zaszyć na wschodzie. Poza tym rosja wie że jak zrobi ten pierwszy krok bendzie sama kontra EU i US (tak mi się tylko wydaje)