Tarcza Antyrakietowa - Ankieta

Archiwum tematów od 16.08.2008 do 31.05.2016 roku. (2845 dni!)
Kochamy Was za wspólnie spędzone chwile! Dziękujemy!

Pomoże Czy Zagrozi naszemu bezpieczeństwu?

Pomoże
6
55%
Zagrozi
1
9%
Niekiedy Pomoże, niekiedy Zaszkodzi
4
36%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Tarcza Antyrakietowa - Ankieta

Post autor: DrVaNs »

Zapraszam do głosowania i dyskusji.
Ostatnio zmieniony 2008-08-18, 10:55 przez DrVaNs, łącznie zmieniany 1 raz.
Popstar_zzz

Post autor: Popstar_zzz »

Siema, brakuje odpowiedzi równoważącej bo tarcza może spowodować w pewnych miejscach poprawy a gdzie indzie spadki bezpieczeństwa. W końcu trzeba bardziej się odczepić od Rosji i ich decyzji, ale dobrze, że rząd wymusił jeszcze na amerykanach nie samą tarcze ale z rakietami bo bez nich to by była lipa..

SI Adios
Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Post autor: DrVaNs »

Elo,

faktycznie opcja pośrednia jest potrzebna, co prawda tarcza na taki Iran wystarczy, ale na Rosję która ma więcej rakiet niż my Miast zdecydowanie jest za mała, co prawda dodatkowo pomoc w modernizacji armii się jakoś wojsku naszemu przyda ale nie wierze aby sprzęt był lepszej klasy bezawaryjności niż F16.

Pozdro.
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.

Emerytura!
Popstar_zzz

Jako ostatni oglądając informacje usłyszałem iż większość odrzutowców f16 jest popsuta :P
Dają naszej armii złomy.. co do Rosji to oni i tak zrobią co chcą i kiedy chcą.
Popstar_zzz

No to mamy podpisaną umowę..
Jasiu007
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
Nick w ET: ETPlayer

Post autor: Jasiu007 »

czy ja wiem czy złomy one są nowiutkie z fabryki a ze niekiedy trafi sie wadliwa sztuka to już tak bywa we wszystkim :) Myślę ze F16 są dobrymi samolotami choć są lepsze samoloty od F16 np mi sie podobała oferta UK i Francji już nie pamiętam jak tamte myśliwce sie nazywały ) A co do tarczy myślę ze jest to dobry kontrakt :)
"Honor Służby jest jak sztandar, z którym żołnierz rozstaje sie wraz z życiem..."
Marcinek

Post autor: Marcinek »

To są samoloty używane... przynajmniej tak słyszałem; Ale latają, bo byłe mniedawno na obozie koło piły(tam chyba je trzymają) i latały nam F16 500 m nad ziemią... ale był huk! xD

A co do tarczy... jakoś sobie bez niej radziliśmy... moim zdaniem więcej z nią kłopotów niż pożytku... ale uwaga! Polska mogła zaSZpanOwać! - tam była ironia... :)
Gregory1323
Starszy kapitan
Starszy kapitan

Post autor: Gregory1323 »

W polsce mieszkają jeszcze ludzie co myślą jak im się okradnie dom to już jest 3-eci wojna światowa, ja byłem od początku na TAK za tarczą antyrakietową
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Pomoże! To krok naprzód w stronę Zachodu, a nie krok w tył w stronę Wschodu.
Obrazek
Popstar_zzz

Ale większe niebezpieczeństwo związane z Rosją ahh ;/
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Nie wydaje mi się. Jakby Rosja CHCIAŁA nam dokopać rakietami, to by to zrobiła choćbyśmy nie wiem co u nas zbudowali. Po prostu oni mają zbyt duże środki.... z drugiej strony te ich rakiety często są tak przestarzałe, że nie każda jest w stanie wystartować :D

Jednak ta tarcza to realna obrona przed takim Iranem czy innymi mniejszymi zagrożeniami.

pOza tym Rosja zawsze nam podzwaniała szabelką, np. przy wejściu do NATO, a jeszcze nic nie zrobiła militarnego.
Obrazek
Gregory1323
Starszy kapitan
Starszy kapitan

Post autor: Gregory1323 »

Jak by rosja zatakowała które kolwiek państwo NATO - EU, to by ameryka zaregowała podobnie jak podczas WWII i wojnie w iraku, nie stała by w miejscu i brała udział we wojnie biernie, US pokazało by wtedy swoją wyższość militarną, a rosja mogła by się zaszyć na wschodzie. Poza tym rosja wie że jak zrobi ten pierwszy krok bendzie sama kontra EU i US (tak mi się tylko wydaje)
Jasiu007
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

zgodzę sie z postem powyżej a co do tarczy rosja tylko straszy to jest głupia gra polityczna :)
"Honor Służby jest jak sztandar, z którym żołnierz rozstaje sie wraz z życiem..."
Popstar_zzz

Jeżeli Rosja rzuciła się na Gruzje to tak samo może na Polskę tylko, że my jesteśmy w Nato więc nam mogą naskoczyć.. :mrgreen:
Jasiu007
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

no ze jestesmy w Nato i UE to tez duzy :)
Zablokowany